Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, der opdeler lovforslaget, således at der kan stemmes om delen om strafskærpelser for sig og kontakt- og opholdsforbud for sig

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 130, Spørgsmål 3
Vil ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag, der opdeler lovforslaget, således at der kan stemmes om delen om strafskærpelser for sig og kontaktog opholdsforbud for sig, og vil ministeren redegøre for sin holdning til et sådant ændringsforslag?

Svar fra tirsdag den 12. maj 2020
Det er regeringens opfattelse, at der generelt er behov for at styrke det samlede strafferetlige værn mod terrorisme. Det er i den forbindelse afgørende, at myndighederne har de nødvendige redskaber med henblik på at forebygge og afværge terrorisme, ligesom det er vigtigt, at strafniveauet afspejler, at der er tale om meget alvorlige forbrydelser. Lovforslaget et derfor blevet fremsat som ét forslag.

Med henblik på at sikre det bredest mulige flertal bag strafskærpelserne vil jeg imidlertid være indstillet på at støtte forslaget om en opdeling af lovforslaget, hvis der i Folketinget er bred opbakning til en sådan opdeling.

Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af straffeloven (Initiativer mod fremmedkrigere og andre terrordømte) (L 130) ndringsforslag Af (…):

Deling af lovforslaget 1) ovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

» Forslag til lov om ændring af straffeloven. (Opholds- og kontaktforbud for terrordømte)« omfattende § 1, indledningen, nr. 1, og § 2.

2 B.

» Forslag til lov om ændring af straffeloven. (Skærpelse af straffen for overtrædelse af straffelovens terrorbestemmelser)« omfattende § 1, indledningen, nr. 2-21, og § 2.

[Forslag om deling af lovforslaget]

Bemærkninger Til nr. 1 Det foreslås, at lovforslaget deles op i to separate lovforslag, således at der kan stemmes om delen om strafskærpelser for sig og delen om kontakt- og opholdsforbud for sig.

0:000:00