Hans Christian Schmidt
 svarer 
Trine Bramsen

Hans Christian Schmidt (V) spørger forsvarsministeren, Trine Bramsen, om ministeren vil foretage en beregning af forslaget til tillægsaftale fra Flyvestation Skrydstrups Naboer m.h.t., om der er nogle af de berørte ejendomme (i rød og gul zone), der vil blive dårligere stillet med forslaget fra Flyvestation Skrydstrups Naboer sammenlignet med den politiske aftale om støjkompensation

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 166, Spørgsmål 16
Vil ministeren, i forlængelse af besvarelsen af L 166 – spm. 1 og af det åbne samråd i Forsvarsudvalget den 7. maj 2020, foretage en beregning af forslaget til tillægsaftale fra Flyvestation Skrydstrups Naboer m.h.t., om der er nogle af de berørte ejendomme (i rød og gul zone), der vil blive dårligere stillet med forslaget fra Flyvestation Skrydstrups Naboer sammenlignet med den politiske aftale om støjkompensation?

Svar fra tirsdag den 26. maj 2020
”Vil ministeren, i forlængelse af besvarelsen af L 166 spm. 1 og af det åbne samråd i Forsvarsudvalget den 7. maj 2020, foretage en beregning af forslaget til tillægsaftale fra Flyvestation Skrydstrups Naboer m.h.t., om der er nogle af de berørte ejendomme (i rød og gul zone), der vil blive dårligere stillet med forslaget fra Flyvestation Skrydstrups Naboer sammenlignet med den politiske aftale om støjkompensation?” Svar:

Foreningen Flyvestation Skrydstrups Naboer repræsenterer kun en del af naboerne i området. Foreningens forslag vil indebære, at alle boligejere i rød zone i tillæg til den aftalte kompensationsordning vil kunne blive tilbudt 50 pct. af deres boligs værdi, mens et stort antal boligejere i en ny orange zone vil blive tilbudt op til 45 pct. af deres boligs værdi. Hertil kommer, at den røde zone vil blive udvidet med 28 boliger.

For boligejere i rød zone vil det samtidig gælde, at hvis den kontante kompensation på 140.000 kr. eller udgiften til støjisolering overstiger det beløb, der kan opnås med 50 procentløsningen, så skal disse kompensationstilbud opretholdes. I den nye orange zone vil der gælde samme princip, og her vil boligejerne som minimum være sikret 70.000 kr.

Isoleret set vil modellen således indebære, at naboerne i den røde og orange zone stilles bedre. Men som en naturlig konsekvens heraf vil omkostningerne til kompensationsmodellen forventeligt også blive væsentligt højere. Der vil altså dermed enten blive tale om, at der skal skal reduceres, hvorved disse naboer i sagens natur vil blive stillet dårligere for at finansiere en øget kompensation til naboerne i den røde og orange zone.

Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

26. maj 2020 JSN 2020/003377 91766 Ingen FORSVARSMINISTEREN Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: +45 7281 0000 Fax: +45 7281 0300 E-mail: [email protected] www.fmn.dk EAN: 5798000201200 CVR: 25 77 56 35 Forslaget til en tillægsaftale vil betyde, at kompensationen for borgere i den røde og orange zone vil ligge væsentligt over det forventede værditab som følger af implementeringen af F-35-kampflyene. En sådan ordning vil derfor nærmest have karakter af at være en gave til naboerne til flyvestationen. Jeg mener ikke, at det er en gangbar eller retfærdig model.
0:000:00