Hans Christian Schmidt
 svarer 
Trine Bramsen

Hans Christian Schmidt (V) spørger forsvarsministeren, Trine Bramsen, hvor og hvornår kammeradvokaten har afgivet en sådan juridisk udtalelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 166, Spørgsmål 20
Ministeren har såvel til TV som til den skrevne presse udtalt, at kammeradvokaten har afgivet en erklæring om, at det var (citat): “klart og entydigt”, at der ikke var noget grundlag for, at staten kunne ifalde et erstatningsansvar over for nogen beboer (overhovedet). Kan ministeren oplyse, hvor og hvornår kammeradvokaten har afgivet en sådan juridisk udtalelse?

Svar fra fredag den 29. maj 2020
”Ministeren har såvel til TV som til den skrevne presse udtalt, at kammeradvokaten har afgivet en erklæring om, at det var (citat): “klart og entydigt”, at der ikke var noget grundlag for, at staten kunne ifalde et erstatningsansvar over for nogen beboer (overhovedet). Kan ministeren oplyse, hvor og hvornår kammeradvokaten har afgivet en sådan juridisk udtalelse?” Svar:

Når det drejer sig om komplicerede juridiske analyser – som her analysen af spørgsmålet om et eventuelt erstatningsansvar efter de naboretlige regler ved driften af Flyvestation Skrydstrup – vil der sjældent være mulighed for at gengive analysernes detaljer, forudsætninger og forbehold i medierne.

Men detaljerne, forudsætningerne og forbeholdene i den juridiske analyse, der er knyttet til forslaget til lov om udbygning og drift af Flyvestation Skrydstrup, har jeg ved adskillige lejligheder i samråd og ved besvarelser af spørgsmål fra Folketinget haft mulighed for at orientere om under ministeransvar. Så jeg tror ikke, at der kan være efterladt nogen tvivl om, hvad den juridiske analyse konkluderer – og på hvilket grundlag, der konkluderes.

Som bekendt er analysens konklusion beskrevet i den politiske aftale af 15. november 2019 om kompensation for F-35 kampflystøj fra Flyvestation Skrydstrup:

”Det er Forsvarsministeriets vurdering, at der i forbindelse med støjgener fra F-35-kampflyene ikke vil være tale om ulemper, der generelt overstiger den såkaldte naboretlige tålegrænse. Det kan dog ikke udelukkes, at domstolene efter en konkret vurdering vil kunne nå frem til, at der er boliger i området, hvor den naboretlige tålegrænse må anses for overskredet”.

Dato:

Enhed:

Sagsnr.:

Dok.nr.:

Bilag:

28. maj 2020 JSN 2020/003729 98224 Ingen FORSVARSMINISTEREN Holmens Kanal 9 1060 København K Tlf.: +45 7281 0000 Fax: +45 7281 0300 E-mail: [email protected] www.fmn.dk EAN: 5798000201200 CVR: 25 77 56 35 Både konklusionen og de nærmere detaljer i analysen fremgår blandt andet af det notat, som jeg den 18. september 2019 oversendte til forsvarsforligskredsen, og selvfølgelig også af det fremsatte lovforslag.

Som bekendt har medlemmerne af Forsvarsudvalget endvidere haft mulighed for at gennemlæse det notat, som Kammeradvokaten har udarbejdet om erstatningsspørgsmålet.
0:000:00