Forsker: Derfor bør alle udviklings-ngo’er interessere sig for COP28

Resultatet af FNs klimatopmøde vil blive startskuddet til en ny samtale om international udvikling, der også bliver relevant for ngo’er, der ikke arbejder direkte med klima. Måske ikke dagen efter COP’en, men de kommende år. For klimaforandringerne er en grundlæggende præmis for alle udviklingsindsatser fremover, mener Lily Salloum Lindegaard, der er forsker på DIIS.

Allerede på første dag for klimaforhandlingerne vedtog FN’s medlemsstater en fond for klimaskabte tab og skader. Den aftale kan blive vigtig fremover – også for danske ngo’er, der ikke i forvejen arbejder med klima og bæredygtighed, siger Lily Salloum Lindegaard. 
Allerede på første dag for klimaforhandlingerne vedtog FN’s medlemsstater en fond for klimaskabte tab og skader. Den aftale kan blive vigtig fremover – også for danske ngo’er, der ikke i forvejen arbejder med klima og bæredygtighed, siger Lily Salloum Lindegaard. Foto: Karim Sahib/AFP/Ritzau Scanpix
Katja Gregers Brock

Børns ret til skolegang, kvinders rettigheder eller sundhed står ikke øverst på dagsordenen, når verdens lande i disse uger samles til FN’s klimatopmøde i Dubai.

Alligevel kan det måske være klogt at holde øje med, hvad der bliver besluttet på COP28, selv hvis man som dansk udviklings-ngo ikke arbejder med klima og bæredygtighed.

For organisationer, der arbejder i udviklingslande, vil klimaforandringerne fremover være en del af den kontekst, de skal arbejde i.

Lily Salloum Lindegaard
Seniorforsker, DIIS

Det mener Lily Salloum Lindegaard, der er seniorforsker på DIIS og følger, hvordan klimaforandringerne håndteres af staten og civilsamfundet i udviklingslande. De igangværende forhandlinger afspejler nemlig et stort behov i disse lande, lyder det fra forskeren.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00