Instagram, improvisation og venner og familie – sådan mobiliserer de nye partier frivillige til valgkampagner. Et parti skiller sig ud med en markant fordel

Hvis man er et stort og gammelt parti i dansk politik, vil man typisk have et ungdomsparti eller andet stort, frivilligt bagland til at løfte de mange opgaver, der er forbundet med valgkamp. Men hvad gør man som nyt parti – med eller uden folketingsmedlemmer men helt sikkert uden en gammel partiorganisation? Altinget har spurgt de nyopstillede partier om deres indsatser på frivillig-fronten.

At hænge plakater op er kun en brøkdel af de opgaver, som frivillige i politiske partier typisk varetager i løbet af en valgkamp. Men de frivillige rekrutteres typisk blandt ungdomspartier og i lokalafdelinger - en ressource, som nye partier ikke råder over i samme grad som gamle. 
At hænge plakater op er kun en brøkdel af de opgaver, som frivillige i politiske partier typisk varetager i løbet af en valgkamp. Men de frivillige rekrutteres typisk blandt ungdomspartier og i lokalafdelinger - en ressource, som nye partier ikke råder over i samme grad som gamle. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

På søndag vil du formentlig vågne op til en verden, der på en gang er velkendt og alligevel anderledes end den, du færdedes i lørdag indtil middag:

Smykket - eller i hvert fald farvet-  af de valgplakater, som siden Statsministerens meddelelse om folketingsvalg 1. november 2022, er blevet hængt op efter lørdag klokken 12.

Dog denne gang måske med flere nye kulører, der springer i øjnene end sidst, idet dansk politik siden valget i 2019 er blevet beriget med fire nye partier, som dog siden er endt med kun at være tre. 









0:000:00