Altinget indgår partnerskab med Folkemødet

Foreningen Folkemødet og Altinget vil samarbejde om at bringe de digitale debatter på Folkemødet 2021 ud til danskerne. Samarbejdet skal også gøre det nemt for flest muligt at engagere sig i de mange debatter.

Folkemødet 2021 foregår både under åben himmel i Allinge og digitalt på hjemmesiden folkemødet.dk. 

Derfor har Folkemødet og Altinget indgået en aftale om et omfattende samarbejde, der skal bringe Folkemødet ud til danskerne – og give dem mulighed for at følge og blande sig i de mange debatter. 

“Folkemødet er en fejring af demokratiet, og Altinget har siden begyndelsen i 2011 været en aktiv deltager," siger Altingets administrerende direktør, Christoph Nørgaard.

"Nøjagtig som Folkemødet er vi optagede af at fremme den demokratiske samtale, og derfor er det helt oplagt for os at blive mediepartner og forpligte os til en meget omfattende dækning af dette meget særlige folkemøde i 2021, som de fleste kommer til at følge på afstand.”

Altinget opretter både en redaktion og et tv-studie på Grønbechs Hotel i Allinge for at dække Folkemødet intenst med nyheder, reportage og daglige podcast – men også live-streame egne debatter, talks og interviews. Indholdet bliver tilgængeligt på Altinget.dk samt på Altingets mange nichemedier. Live-optagelserne af debatterne vil også være tilgængelige på Folkemødets egen digitale platform.

Et samarbejde der når bredt ud
Hos Foreningen Folkemødet er man glade for samarbejdet, som blandt andet vil være med til at styrke deltagelsen af og dialogen med professionelle deltagere på Folkemødet. Blandt andet ved at nå ud til den store gruppe af professionelle aktører, som i år muligvis ikke kan komme til Allinge og være en del af de politiske og samfundsrelevante debatter. Foreningen Folkemødets direktør Camilla Laudrup uddyber:

“Altinget er jo et stærkt og markant medie inden for politik og civilsamfund, og gennem dette samarbejde kan vi sammen sikre, at samtalerne bliver bredt videre ud fra Allinge. I år må vi jo gribe Folkemødet anderledes an end normalt. Folkemødet 2021 bliver både demokrati under åben himmel på Bornholm og så skal vores gæster og arrangører i år også have mulighed for digital deltagelse. Sammen med Altinget forventer vi, at vi kan engagere endnu flere i Folkemødets mange samtaler mellem borgere og beslutningstagere,

Folkemødet vil i 2021 bestå af aktiviteter i Allinge torsdag til lørdag, samt live-streamede debatter fra hele landet om torsdagen. Med stærke mediepartnere, en ny digital platform og demokratiske samtaler i nye hybridformater, kan alle deltage.

Altinget sætter præg på Folkemødet

Udover den omfattende journalistiske dækning af FM21 så sætter Altinget vanen tro også sit præg på FM21 med et ambitiøst program med dagsordensættende debatter, politiske samtaler og events.

"Vores beskedne ambition for 2021 – når vi nu ikke kan mødes fysisk – er at tage den digitale politiske samtale til helt nye højder," siger direktøren for Altinget Live, Jonas Keiding Lindholm.

"Siden vi afviklede Sommermødet i 2020 som en erstatning for det rigtige Folkemøde, har der nærmest ikke været en uge, hvor vi ikke har lagt scene eller platform til en live-streamet politisk debat, konference eller samtale. Vi har lært en masse det sidste år, om hvordan den gode og engagerende virtuelle debat ser ud, så publikum vækkes til live, og budskaberne når ud," tilføjer han.

Altinget er i færd med at udvikle et alsidigt debatprogram for Folkemødet, som står på ryggen af alle disse erfaringer. Alt indhold streames til Altinget.dk og Altingets Facebook og samles på et unik site, hvor der også vil være programomtale, interviews mv.

"Hvis der bliver mulighed for det, så er vi også klar til at tage imod publikum på vores egen scene på Grønbechs Hotel. Men uanset modellen, glæder vi os til være en del af Folkemødet og hjælpe vores samarbejdspartnere med at blive en del af det," siger Jonas Keiding Lindholm. 
 

 

 

 

Forrige artikel Professor: Vi overvurderer effekten af civilsamfundets kommunale samarbejde Professor: Vi overvurderer effekten af civilsamfundets kommunale samarbejde Næste artikel Folkemødet gennemfører med publikum Folkemødet gennemfører med publikum
Kommuner investerer i foreningsudvikling

Kommuner investerer i foreningsudvikling

DGI's hovedorganisation har besluttet at indgå endnu flere strategiske samarbejdsaftaler med landets kommuner. Som en udløber af den ambition spirer en tendens frem med professionelle foreningsudviklere finansieret delvist af kommuner. DGI Østjylland fortæller her om deres erfaring med foreningsudviklere.

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

Lær af andelsboligforeningen SABs grønne rejse

En køreklar og detaljeret strategi er det vigtigste værktøj for at omstille en boligforening i en bæredygtig retning, mener formand for Sønderborg Andelsboligforening, Vivian Engelbredt.

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Boligforeninger: Kom godt i gang med den bæredygtige omstilling

Sønderborgs almene boligforeninger er midt i processen med at omstille deres boligmasse til en mere energivenlig og bæredygtig version. Her deler Torben Esbensen, rådgivende ingeniør bag projektet, ud af erfaringer og giver råd til, hvordan din boligforening kan følge det grønne fodspor.

Trækker det op til uvejr? Sådan bremser du en ulmende mediestorm

Trækker det op til uvejr? Sådan bremser du en ulmende mediestorm

Som organisation i civilsamfundet lever man i høj grad af sin egen troværdighed, og en alvorlig mediesag kan koste både medlemmer og samarbejdspartnere. Bliv klogere på mediestorme, og hvordan du bedst bremser en krise, inden den gør stor skade.

Når stormen brager: Her er din tjekliste

Når stormen brager: Her er din tjekliste

Når en mediestorm rammer, står din organisation i en alarmsituation, der kræver øjeblikkelig handling. Her har du kommunikationsekspert Henrik Kragelunds tjekliste til, hvordan du hurtigt kommer på den anden side af krisen.

Guide: Sæt aftryk på kommunalpolitikken

Guide: Sæt aftryk på kommunalpolitikken

Civilsamfundsorganisationer har et uudnyttet spillerum, og med kommunalvalget lige rundt om hjørnet, kan det give god mening at arbejde med at få mere indflydelse på den lokalpolitiske dagsorden. Det siger Maria Steno, medforfatter til bogen 'Lokal Lobbyisme'.

Skab lokale forandringer: Lær af naturelskerne i Furesø

Skab lokale forandringer: Lær af naturelskerne i Furesø

Man kan tage ved lære af Danmarks Naturfredningsforening i Furesø, når det kommer til at arbejde lokalpolitisk. De har i samarbejde med lokale ildsjæle og Furesø Kommune startet initiativet Vilde haver, som skal sikre mere biodiversitet.

Ledelse: Lær at dirigere bæredygtige samfundsløsninger frem

Ledelse: Lær at dirigere bæredygtige samfundsløsninger frem

Komplekse samfundsproblemer kræver fælles og systematisk ledelse på tværs af civilsamfund, det private og det offentlige Danmark. To nye uddannelser sætter ledelse af systemisk forandring og social innovation på programmet dette efterår.

Gode råd: Hjælp den sociale innovation på vej

Gode råd: Hjælp den sociale innovation på vej

Bliv bedre til at tage livtag med komplekse samfundsproblemer. Civilsamfundets Videnscenter har bedt Anders Folmer Buhelt fra Akademiet for Social Innovation og Anne-Mette Steinmeier fra Mobilize om gode råd til, hvordan du som leder tænker social innovation ind i din organisation.