10-årsjubilaren Kombit tager hul på næste kapitel

FØDSELSDAGSINTERVIEW: Kombit og teknologien er moden til at give bedre plads til små leverandører. Altinget har talt med vicedirektør Mikkel Tang Hedegaard om historien og fremtid i anledning af Kombits 10-årsfødselsdag.

Vicedirektør Mikkel Tang Hedegaard glæder sig over, at digitaliseringen er blevet mere politiseret, end da Kombit så dagens lys for 10 år siden.
Vicedirektør Mikkel Tang Hedegaard glæder sig over, at digitaliseringen er blevet mere politiseret, end da Kombit så dagens lys for 10 år siden.Foto: Pressefoto
Kasper Kaasgaard

Vi er ved at være nået dertil i digitaliseringen, hvor det er blevet mere og mere politiseret. Jeg tror, det er sundt, at det fylder noget i politiske overvejelser.

Mikkel Tang Hedegaard
Vicedirektør, Kombit

Der er sket en del med den offentlige digitalisering de seneste 10 år.

Fakta

Om Kombit

  • Dannet 20. maj 2009, da KMD blev solgt.
  • Har omkring 30 it-systemer i porteføljen.
  • Styres af en politisk bestyrelse med KL's næstformand som formand
  • Har omkring 160 ansatte

Kilde: Kombit

For netop 10 år siden var en af de store begivenheder, at det var blevet tid til at bryde KMD’s monopol på at levere store it-systemer til kommunerne. Indkøbsfællesskabet Kombit så dagens lys, og til maj fylder de altså 10 år.

”Digitalisering er gået fra at være noget, nogen skruede på i et serverrum og nærmest kaldte det edb. I dag taler man digitalisering ind i stort set alle processer af de kommunale kerneopgaver,” siger Mikkel Tang Hedegaard, vicedirektør i Kombit med ansvaret for kommunikation og implementering.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00