Om  
Andreas Berggreen

Direktør stopper øjeblikkeligt efter rod i ejendomsvurderinger

Andreas Berggren er færdig som direktør for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Folketingets skatteordførere orienteres onsdag om nyt ejendomsvurderingssystem.

Martin Mauricio

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteministeriet skal have ny direktør.

Det står klart efter, at Andreas Berggren per dags dato fratræder posten, som han har besat siden styrelsen blev oprettet i 2018.

Det oplyser Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det, at fratrædelsen sker efter "gensidig aftale", men der bliver ikke uddybet yderligere. 

Fratræder kort inden hastemøde
Andreas Berggren fratræder direktørstillingen op til, at Skatteministeriet har hasteindkaldt Folketingets skatteordførere til en orientering om det nye ejendomsvurderingssystem, som Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har ansvaret for at udvikle.

Mødet finder sted onsdag. 

Ifølge Finans oplyser flere kilder, at der er store udfordringer med it-projektet, der skal sikre bedre og mere retvisende ejendomsvurderinger. 

Rigsrevisionen kom i 2013 med en alvorlig kritik af systemet for ejendomsvurderinger, og siden er der ikke foretaget nye vurderinger. 

Skatteministeriet og dets styrelser arbejder i øjeblikket på et nyt boligskattesystem, som skulle være trådt i kraft i 2021. Det er imidlertid udskudt til 2024 grundet omfattende it-problemer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Berggreen

Fhv. direktør, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
cand.scient.pol (Aarhus Uni. 1999)

0:000:00