Ny guide skal fremme brug af generativ kunstig intelligens på en ansvarlig måde: “Vi skal tænke os rigtig godt om”

Digitaliseringsstyrelsen er kommet med en guide med tre overordnede trin, som virksomheder og offentlige myndigheder bør tage stilling til, før de kaster sig over brug af generativ kunstig intelligens.

"Selvfølgelig skal man ikke kaste sig blindt ud i det, men omvendt har vi brug for at finde nye kreative løsninger på, hvordan vi løser de store samfundsudfordringer," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør Mette Lindstrøm Lage om brug af generativ kunstig intelligens i det offentlige. 
"Selvfølgelig skal man ikke kaste sig blindt ud i det, men omvendt har vi brug for at finde nye kreative løsninger på, hvordan vi løser de store samfundsudfordringer," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør Mette Lindstrøm Lage om brug af generativ kunstig intelligens i det offentlige. Foto: Foto: Agnete Schlichtkrull
Sine Riis Lund

Mulighederne er store, men det er risiciene også.

Generativ kunstig intelligens buldrer frem, og nu har Digitaliseringsstyrelsen udviklet en guide til virksomheder og offentlige myndigheder som hjælp til, at de kan lave deres egne retningslinjer for at bruge det på en ansvarlig måde.

“Når der kommer en ny teknologi ind som AI, der har så hastig en udvikling, så er det en god anledning til at hæve blikket og overveje, hvordan man vil bruge det i sin organisation eller virksomhed. Hvad tror vi, det kan hjælpe os med? Hvilke faldgruber er der? Og hvilken lovgivning skal vi forholde os til? Vi har lavet guiden som en hjælp til at gøre det,” siger Mette Lindstrøm Lage, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00