It-medarbejdere forlader fortsat Rigspolitiet, der kæmper med forældede it-systemer

Usædvanligt mange it-medarbejdere har forladt Rigspolitiet, som ser ind i alvorlige udfordringer med håndteringen af forældede it-systemer og rekruttering af den nødvendige ekspertise. Det viser tal, Altinget har fået aktindsigt i. Der er ved at blive ansat fuldt egnede kandidater i de ledige stillinger, siger it-direktør. 

ARKIVFOTO: "Det er tydeligt det sted hos Rigspolitiet, hvor der er størst udfordringer med at fastholde medarbejdere og få nye stillinger besat. Det har selvfølgelig konsekvenser for produktiviteten,” siger Per-Martin Petersen, der er formand for Akademikerne i Rigspolitiet. 
ARKIVFOTO: "Det er tydeligt det sted hos Rigspolitiet, hvor der er størst udfordringer med at fastholde medarbejdere og få nye stillinger besat. Det har selvfølgelig konsekvenser for produktiviteten,” siger Per-Martin Petersen, der er formand for Akademikerne i Rigspolitiet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Bedre håndtering af krise- og terrorsituationer og en styrkelse af politiets brug af data til efterforskning af kriminalitet.  

Det er nogle af formålene med to centrale it-systemer kaldet POL-DISP og POLmedia, som Justitsministeriet for nylig varslede væsentlige forsinkelser og fordyrelser af.

Og de konkrete sager er udtryk for en bredere problematik.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00