Debat

Regionsrådsformand: Fremtidens sundhedsvæsen vil få gavn af kunstig intelligens

DEBAT: Hvis vi formår at udnytte de nye muligheder bedst muligt, får sundhedspersonalet med kunstig intelligens nogle superværktøjer, som kan spille sammen med det menneskelige skøn. Det skriver Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i hovedstaden.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Sophie Hæstorp Andersen (S)
Regionsrådsformand i Region Hovedstaden

Supercomputere, der på kort tid kan screene billeder fra mammografiscanninger på baggrund af millioner af data og dermed støtte den lægefaglige vurdering, når kvinder skal undersøges for brystkræft.

Det er et eksempel på, hvordan kunstig intelligens på sigt vil kunne udvikle vores sundhedsvæsen til gavn for patienterne.

Kunstig intelligens er i rivende udvikling, og den kommer uden tvivl til at ændre verden, som vi kender den i dag – også vores sundhedsvæsen.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Vi skal ikke lukke øjnene for det teknologiske tog, der kommer buldrende – vi skal tværtimod hoppe på det ved at gribe de muligheder, den nye teknologi rummer, til gavn for patienterne.

Her i Region Hovedstaden er vi begyndt at afsøge mulighederne ved den nye teknologi – og i aften skal regionsrådets politikere tage stilling til et samarbejde i større skala mellem regionen og IBM om udviklingen af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet over de næste fem år.

Derfor er det min ambition at skrue op for samarbejdet med forskellige private virksomheder, så vi sammen kan udvikle kloge teknologiske løsninger.

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Regionsrådsformand i Region Hovedstaden

Samarbejder med virksomheder, der er eksperter på området, kan give os mulighed for at være med til at udvikle og forme teknologien, så den fra starten tager udgangspunkt i vores behov i det danske sundhedsvæsen.

Det handler om at fremtidssikre vores sundhedsvæsen og sikre, at patienterne får den bedst mulige behandling.

Et vigtigt hjælpeværktøj
Kunstig intelligens rummer et stort potentiale. Vi bliver hele tiden ældre, behovet for behandling stiger, og det presser vores sundhedsvæsen. Den nye teknologi kan være med til at frigive ressourcer. 

Hvis vi formår at udnytte de nye muligheder bedst muligt, får sundhedspersonalet med kunstig intelligens nogle superværktøjer, som kan spille sammen med det menneskelige skøn. 

Supercomputerne kan på kort tid finde og sortere i millioner af data, og det kan give sundhedspersonalet en fantastisk vidensbank af erfaring at trække på. På den måde kan vi udnytte de ressourcer, vi har til rådighed, så de giver mest værdi for patienterne.

Sundhed og innovation går hånd i hånd
Vores mål er, at Greater Copenhagen skal være et af de fem mest foretrukne steder i verden at udvikle sundheds- og velfærdsløsninger til det globale marked.

Vi er godt klar over, at vi er i skarp konkurrence med andre nordeuropæiske metropoler om at blive en vigtig samarbejdspartner i udviklingen af kunstig intelligens. Ved at arbejde sammen med private virksomheder styrker vi innovationen her i metropolen og er samtidig med til at udvikle vores sundhedsvæsen.

Derfor er det min ambition at skrue op for samarbejdet med forskellige private virksomheder, så vi sammen kan udvikle kloge teknologiske løsninger.

Vi skal ikke se den nye teknologi som en trussel, men nærmere se det som en stor chance for at kunne gøre tingene bedre og smartere til gavn for os alle.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00