Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Simon Kollerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om, hvordan Danmark presser på i EU for aldersbekræftelsesdagsordenen, hvad Danmark kan gøre for at blive foregangsland på området og endelig hvornår vi kan vente handling fra EU

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 113, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvordan Danmark presser på i EU for aldersbekræftelses­

dagsordenen, hvad Danmark kan gøre for at blive foregangsland på området og endelig hvornår vi kan vente handling fra EU?

Svar fra mandag den 9. maj 2022
Jeg er meget optaget af børn og unges trivsel og sikkerhed online. Derfor har jeg også fokus på, hvordan børn og unge, der har deres daglige gang på digitale medier og platforme, bliver beskyttet bedre. Det skal bl.a. ske ved, at de digitale platforme, der har indhold rettet mod børn, også skal have et ansvar for at beskytte børnene. Det kan bl.a. være gennem aldersverifikation.

Da de digitale platforme jo er grænseoverskridende af natur, vil det selv sagt være bedst at finde fælles løsninger på europæisk niveau.

Forordningen om digitale tjenester (DSA'en) pålægger alle online platforme uanset størrelse at iværksætte tiltag, der sikrer et højt beskyttelsesniveau fsva. sikkerhed, tryghed samt privatliv for mindreårige. Danmark har i forhandlingerne støttet bestemmelsen og har arbejdet for, at der i bestemmelsen skulle gives konkrete eksempler på, hvilke tiltag en platform kan tage for at øge beskyttelsen af mindreårige, herunder aldersverifikation. Erhvervsministeriet er ved at analysere det endelige forslag, som blev vedtaget d. 23. april.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at vi fra dansk side ikke kan gøre mere.

Derfor har jeg også bedt Erhvervsministeriet om at undersøge, hvilke nationale tiltag, der må og kan igangsættes ved siden af DSA'en for at sikre, at vores børn og unge kan færdes trygt online. I Erhvervsministeriets undersøgelse indgår bl.a. muligheden for at indføre nationale tiltag vedrørende aldersverifikation.
0:000:00