S: Størstedelen af landets minkansatte vil tage imod omstillingsindsats

FORANDRING: I minkaftalen er der sat 100 millioner af til en omstillingsindsats, som skal hjælpe minkavlere og ansatte i branchen videre. S vurderer, at mange minkavlere og ansatte vil gøre brug af indsatsen.

Kim Henriksen, som ses på billedet, er én af de danske minkavlere, der har måttet aflive sine mink på grund af fare for smittespredning.
Kim Henriksen, som ses på billedet, er én af de danske minkavlere, der har måttet aflive sine mink på grund af fare for smittespredning.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Cecilie Toft

Mange minkavlere og ansatte i minkerhvervet vil tage imod den omstillingsindsats, der er beskrevet i minkaftalen.

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg.

”Jeg tror, at langt de fleste ansatte i minkbranchen og minkavlere vil vælge at tage imod kompensation – og dermed modtage hjælp fra omstillingsindsatsen - frem for dvaleordningen,” siger ordføreren. Han bygger sin vurdering på hans løbende dialog med ansatte og avlere i minkbranchen.

Dokumentation

Her er hovedelementerne fra minkaftalen:

Der er sat 18,8 milliarder af i minkaftalen, som S-regeringen har indgået med Venstre, Radikale Venstre, SF og Liberal Alliance.

Pengene skal bruges på at dække økonomiske tab for både minkavlere og følgeerhverv, efter regeringen tilbage i november besluttede at aflive alle mink på grund af frygt for corona-smittespredning.

Minkavlerne har også mulighed for at vælge en dvaleordning, hvor minkavlerne kan lægge deres produktionen i dvale frem til 31. december 2021. 

Herefter kan de genoptage erhvervet, hvis det er sundhedsfagligt forsvarligt. Fristen kan kun forlænges med yderligere et år. 

Kilde: Finansministeriet 


0:000:00