Revisor eller ej? Regeringens nye forslag skaber splid om bæredygtighedsrapportering

Der er lagt op til en kamp mellem FSR - Danske Revisorer og Certificerede Organers Forum om markedet for at certificere virksomheders bæredygtighed under den nye EU-lov, CSRD. Det vigtigste er, at virksomhederne kan stole på fagligheden, lyder det fra Dansk Erhverv.

Striden går på, hvem der skal kunne godkende virksomheders bæredygtighedsregnskaber. Fra regnskabsåret 2024, skal virksomheder med over 250 ansatte leve op til EU-direktivet for bæredygtighedsrapportering, og den rapportering skal underskrives af en certificeret person, som kan vurdere alt fra CO2-udledning til diversitet til arbejdsmiljø. Arkivfoto.
Striden går på, hvem der skal kunne godkende virksomheders bæredygtighedsregnskaber. Fra regnskabsåret 2024, skal virksomheder med over 250 ansatte leve op til EU-direktivet for bæredygtighedsrapportering, og den rapportering skal underskrives af en certificeret person, som kan vurdere alt fra CO2-udledning til diversitet til arbejdsmiljø. Arkivfoto.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

"De lever på en anden planet!"

Sådan lyder det fra Niels Ovesen, formand for Certificerede Organers Forum (COF), før han uddyber:

Det er os, der er ude og se produktionen og har den tekniske indsigt. Det skal man da bruge.

Niels Ovesen
Formand, Certificerede Organers Forum

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00