Bødskov går i rette med Vestager om EU's papirvælde

Regelforenkling er forudsætningen for, at EU kan styrke sin konkurrencekraft, påpeger erhvervsministeren. Han mener desuden, at Margrethe Vestager har et forkert fokus, når det kommer til det vildtvoksende EU-bureaukrati.

Simplere regler og hurtigere godkendelsesprocedurer skal få EU på rette kurs, så europæiske virksomheder ikke bliver overhalet af amerikanske og kinesiske inden for de grønne industrier. Sådan lyder opråbet fra erhvervsminister Morten Bødskov.
Simplere regler og hurtigere godkendelsesprocedurer skal få EU på rette kurs, så europæiske virksomheder ikke bliver overhalet af amerikanske og kinesiske inden for de grønne industrier. Sådan lyder opråbet fra erhvervsminister Morten Bødskov.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

For erhvervsminister Morten Bødskov (S) er det indlysende, hvad et af EU's største problemer er:

Bureaukratiet fra Bruxelles har vokset sig så stort, at europæiske virksomheder alt for ofte ender som taberne i den globale kamp om vækst og arbejdspladser.

Virksomhederne i EU bliver udsat for ansøgningsprocedurer, der minder om "en militær forhindringsbane", fastslår efterhvervsministeren.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00