Kim Valentin
 svarer 
Jeppe Bruus

Kim Valentin (V) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, hvor mange gange ministeren og Skatteministeriet har været i kontakt med EU om problemstillingen om standstill og minimumsimplementeringen og behovet for at ændre dansk ret

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 106, Spørgsmål 83
Vil ministeren oplyse, hvor mange gange ministeren og Skatteministeriet har været i kontakt med EU om problemstillingen om standstill og minimumsimplementeringen og behovet for at ændre dansk ret?

Svar fra mandag den 14. marts 2022
Med L 106 foreslår regeringen bl.a. at gennemføre en række tilpasninger af momsloven for at bringe reglerne i overensstemmelse med EU-retten. I den forbindelse foreslås en ændring af momsfritagelsen for forfattervirksomhed og kunstnerisk aktivitet. Regeringen ønsker i videst muligt omfang at opretholde den gældende momsfritagelse, men Danmark er forpligtet til at efterleve EU-retten, og det er derfor nødvendigt at indføre moms, når forvaltnings- og medlemsorganisationer meddeler licens til ophavsrettigheder.

Forslaget indgår som finansiering af en ny flerårsaftale for kriminalforsorgens økonomi for 2022-2025 mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Aftalen skal skabe fundamentet for en genopretning af kriminalforsorgen og højne indsatsen på dette område. Partierne bag aftalen tog ansvar herfor – også i relation til at bringe momsreglerne i overensstemmelse med EU-retten.

Skatteministeriet vurderer ikke, at der hersker tvivl om momsreglerne, herunder EUDomstolens dom i sag C-501, UCMR – ADA. Der er derfor ikke taget kontakt til EUKommissionen om de nævnte forhold. Denne vurdering støttes af konklusionen i redegørelsen om EU-retten og minimumsimplementering udarbejdet af en ministeriel arbejdsgruppe og oversendt til Skatteudvalget, jf. SAU L 106 – bilag 10.

0:000:00