Debat

DF: EU slanker ikke sig selv efter Brexit, og det kommer til at koste Danmark

DEBAT: Storbritanniens farvel til EU burde have været en øjenåbner for et slankere og mindre styrende EU, men jubeleuropæerne gør det stik modsatte, og det er dyrt for Danmark, skriver Kenneth Kristensen Berth (DF).

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører

Til maj fremlægger EU-Kommissionen det endelige budgetudspil. Et budgetudspil, der skal lukke det økonomiske hul på omtrent 100 milliarder kroner årligt som følge af Storbritanniens farvel.

Noget tyder på, at det i fremtiden bliver markant dyrere at være medlem af den europæiske klub. Således har kommissionen varslet, at medlemskontingentet kommer til at stige med op imod 20 procent.

Senest har Irlands premierminister, Leo Varadkar, erklæret sig villig til at betale mere. Det er ikke vejen at gå. I forvejen betaler Danmark mere end rigeligt. Vi skal ingenlunde betale mere, men mindre. Mangler EU penge, må de granske deres budget og skære, hvor de finder det bedst.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Selvsamme Leo Varadkar mener endvidere, at EU bør bruge endnu flere penge på strukturfonde og landbrugsstøtte. Det er jo helt galt.

Der bliver allerede i dag brugt enorme summer af penge på alverdens projekter, der alle har det tilfælles, at de burde afholdes i nationalt regi. Ud af EU's samlede budget på godt 1.000 milliarder kroner bruges intet mindre end 35 procent på fondsmidler. 

Noget tyder på, at det i fremtiden bliver markant dyrere at være medlem af den europæiske klub.

Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører

Brexit betyder ikke slankere EU, tværtimod
At når selv et land som Irland, der af den danske regering var udnævnt som en af Danmarks nye tætte samarbejdspartnere i Europa efter den britiske udmeldelse, ønsker mere EU, understreger det den enorme uenighed, der eksisterer landene imellem om, hvad der skal prioriteres i de kommende år.

Her er det også på sin plads at minde om, at Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har italesat, at der på et tidspunkt bør stilles krav om, at EU's medlemsstater skal tilvælge euroen for fortsat at kunne være medlem af EU. 

Hvor man ellers skulle tro, at Storbritanniens farvel ville være en øjenåbner for et slankere EU, synes det modsatte desværre at være tilfældet. Jubeleuropæerne vil bruge stadigt flere penge og gøre EU mere magtfuldt for på den måde at fortrænge nationalstaternes selvbestemmelse. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kenneth Kristensen Berth

Souschef og daglig leder af politisk afdeling, DF, byrådsmedlem (DF), Vallensbæk Kommune
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2002)

0:000:00