Magtkampe forsinker nationalistiske lederes drømme om en supergruppe i Europa-Parlamentet

Le Pen, Orban og Kaczynski har nu givet hinanden hånd på et forstærket samarbejde, men et ”topmøde” for nationalistiske ledere i Warszawa skabte ikke noget gennembrud for planer om at samles i en ny politisk gruppe.

Ungarns regeringschef, Viktor Orban, og den franske nationalistleder, Marine Le Pen, besøgte i weekenden Warszawa for at møde andre ledere på den yderste højrefløj.
Ungarns regeringschef, Viktor Orban, og den franske nationalistleder, Marine Le Pen, besøgte i weekenden Warszawa for at møde andre ledere på den yderste højrefløj.Foto: Wojtek Radwanski/AFP/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Trods voksende fælles interesser spænder kontinentets vigtigste nationalistiske og nationalkonservative ledere stadig ben for sig selv i forsøget på at samle en ny magtfaktor i Europas folkevalgte forsamling.

”Diskussionerne gør gode fremskridt i retning af et bedre samarbejde mellem alle de patriotiske kræfter i Europa-Parlamentet,” sagde Frankrigs nationalistleder og præsidentkandidat, Marine Le Pen, efter et møde i Warszawa lørdag.

Men hverken hun, Ungarns leder Viktor Orban, eller formanden for Polens regeringsparti, Lov & Retfærdighed (PiS), Jaroslaw Kaczynski, kunne skjule, at deres ambitioner om at skabe en fælles politisk gruppe foreløbig er kørt fast.

0:000:00