Smykkeforslag skaber splid i Europa-Parlamentet

SKOLERET: Regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres smykker skal til debat i et udvalg i Europa-Parlamentet på mandag, dagen før forslaget bliver vedtaget i Folketinget. Det har et flertal i Europa-Parlamentet nu slået fast efter en uges politisk tovtrækkeri.

Den hollandske europaparlamentariker Sophie in 't Veld fra den liberale ALDE-gruppe stillede forslaget om, at debatten om den danske smykkesag skal finde sted på mandag i Parlamentets udvalg for borgerrettigheder. Hun kommer fra det hollandske parti D66, som er et søsterparti til Radikale.
Den hollandske europaparlamentariker Sophie in 't Veld fra den liberale ALDE-gruppe stillede forslaget om, at debatten om den danske smykkesag skal finde sted på mandag i Parlamentets udvalg for borgerrettigheder. Hun kommer fra det hollandske parti D66, som er et søsterparti til Radikale.Foto: Europa-Parlamentet
Lise-Lotte Skjoldan

STRASBOURG: Efter en uge med modstridende udmeldinger og internt pres har Europa-Parlamentet nu endelig besluttet at diskutere det kontroversielle forslag fra den danske regering om at beslaglægge asylansøgeres smykker og andre værdigenstande.

Diskussionen skal finde sted i Europa-Parlaments udvalg for borgerrettigheder på mandag 25. januar - dagen før lovforslaget skal endeligt vedtages i Folketinget. Det har et flertal blandt europaparlamentarikerne besluttet onsdag morgen.

Men den beslutning kommer efter en del tovtrækkeri mellem de politiske grupper i Europa-Parlamentet. For selvom der hele tiden har været flertal for, at det danske smykkeforslag skal drøftes, har der været stor uenighed om hvor, hvornår og hvordan.

0:000:00