28. maj 202413:30 - 15:30
Samråd: Cheminovas udledninger af miljøfremmede stoffer til vandområder

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har kaldt miljøminister Magnus Heunicke (S) i åbent samråd om Cheminovas udledninger af miljøfremmede stoffer til vandområder.

Samrådsspørgsmål A:

Vil ministeren med henvisning til artiklen ”Cheminova pumper miljøfarlige stoffer ud i et hav, der allerede er forurenet: Miljøministeriet har i årevis undladt at gribe ind”, DR.dk, 28. april 2024, besvare følgende:

  • Har ministeren haft kendskab til, at Cheminova og en række andre virksomheder i årevis har haft tilladelse til at udlede giftige kemikalier i danske havområder, hvor grænserne for, hvor meget forurening der må være i miljøet, for længst er overskredet, og har ministeren været orienteret om, at man i Miljøministeriet i stedet for at gribe ind over for virksomhederne har arbejdet for, at de kunne fortsætte deres giftige udledninger til vores havmiljø?
  • Vil ”havets minister” redegøre for, hvorfor han ikke har grebet ind over for de giftige udledninger, på trods af at man i Miljøministeriet har vidst, at grænseværdierne er overskredet, og at de fortsatte udledninger til havmiljøet fører til en forringelse af tilstanden i strid med EU-lovgivningen?
  • Vil ministeren sikre den nødvendige praksisændring i Miljøministeriet, således at Danmark til fulde lever op til EU-lovgivningen og vandrammedirektivet; stoppe virksomheders udledninger af miljøfremmede stoffer til vandområder, der allerede har overskredet grænseværdier for forurening; og på denne baggrund tage initiativ til, at alle virksomheder og renseanlæg får revideret miljøgodkendelse og udledningstilladelser, således at disse bringes i overensstemmelse med EU-retten?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Sascha Faxe (ALT), Marianne Bigum (SF), Mette Abildgaard (K), Søren Egge Rasmussen (EL), Morten Messerschmidt (DF), Katrine Robsøe (R), Hans Kristian Skibby (DD), Alexander Ryle (LA) og Pelle Dragsted (EL).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alexander Ryle

MF (LA)
cand.merc. (CBS)

Hans Kristian Skibby

MF (DD)
shippingmand (DFDS Transport 1992)

Katrine Robsøe

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2018)

0:000:00