Her er opskriften på den perfekte EU-chef

Der skal sættes ansigt på et helt kuld nye EU-ledere. Men hvad kræver det at stå i spidsen for Europa? Her er eksperternes svar.

Både statsminister Mette Frederiksen (S) og siddende EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen har været flittigt nævnt som mulige nøglepersoner i EU's næste toppostkabale.
Både statsminister Mette Frederiksen (S) og siddende EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen har været flittigt nævnt som mulige nøglepersoner i EU's næste toppostkabale.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Denne artikel blev først bragt i Altinget i 2019, da EU’s ledere sidst skulle lægge toppostkabalen. Teksten er opdateret for at afspejle de nuværende omstændigheder, men eksperternes bud er de samme.

BRUXELLES: Mette Frederiksen (S) og hendes EU-chefkolleger har gang i det helt store navnespil, når de ved et topmøde i Bruxelles mandag over en middag skal forsøge at sætte ansigt på posterne i den allerøverste EU-politiske liga.

Men ét er, hvilke navne der er hotte på rygtebørsen. Noget helt andet er, hvilke kvalifikationer de bør besidde for at bestride de respektive topjob, der nu bliver ledige. Altinget har spurgt en ekspert, en eksdiplomat og en række insidere i EU-systemet om ønskeprofilen på de tre poster, EU-cheferne skal besætte.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024