Miljøminister: Flaskehals i miljøklagenævn skal fjernes

NYHED: Troels Lund Poulsen (V) lover at finde en løsning på, at Miljøklagenævnet er blevet en flaskehals for landbrugets miljøgodkendelser.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der har på det seneste været en markant udvikling i antallet af sager i Miljøklagenævnet. Derfor har jeg bedt mit ministerium om sammen med Miljøklagenævnet at finde ud af, hvordan de flaskehalsproblemer, som denne ophobning af sager har skabt, kan blive løst.

Troels Lund Poulsen
Miljøminister (V)
Fakta

Sager i Miljøklagenævnet 

- Selvom landbrugets nye miljøregler trådte i kraft 1. januar 2007, har  Miljøklagenævnet stadig 130 sager liggende efter de gamle regler.

- Oven i denne bunke ligger så yderligere 115 sager efter den nye husdyrlov.

- Til de to bunker af klager er der fire årsværk ansat inklusive en chef for området.

Altinget.dk skrev i går om, hvordan Landbruget og formanden for Kommunalteknisk Chefforening (KTC) pegede på problemerne med, at Miljøklagenævnet er blevet en flaskehals i forbindelse med landbrugets miljøgodkendelser.

I artiklen fremgik det, at miljøklagenævnet har fire årsværk til at behandle klager over kommunale miljøgodkendelser til landmænd, og at der lige nu ligger 245 sager på klagenævnets bord. 

Minister lover handling
De Radikale og Dansk Folkeparti krævede i går at få løst problemet. Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er er helt samme holdning.

0:000:00