Fødevareforskning taber på finanslovsforslag

FINANS: Tilfredsheden med tirsdagens finanslovsforslag er ikke overvældende blandt aktører. Især ser det sort ud for fødevareforskningen, mener Landbrug & Fødevarer og DI, der bakkes op af formanden for Levnedsmiddelcentret.
Fødevareforskningen vil mangle 300 millioner kroner årligt, hvis årets finanslovsforslag bliver til virkelighed, mener Landbrug & Fødevarer.
Fødevareforskningen vil mangle 300 millioner kroner årligt, hvis årets finanslovsforslag bliver til virkelighed, mener Landbrug & Fødevarer.Foto: Colourbox
Marie Dissing Sandahl

I forbindelse med Grøn Vækst nedlægges en række ordninger, og som vi ser på regnestykket, så giver det en samlet nedgang på mere end 300 millioner kroner om året. Det vil sætte mange af de forskningsmiljøer, der i dag er ledende, under pres. En sådan nedgang vil få ganske alvorlige konsekvenser for samfundet, men også for os som erhverv.

Michael Brockenhuus-Schack
Formand for Landbrug & Fødevarer

Tirsdagens finanslovsforslag får blandede modtagelser af både DI og Landbrug & Fødevarer. De langsigtede investeringer på landbrugs- og fødevareområdet er glemt, lyder kritikken.

Men det er en svær øvelse at lave finanslov i en krisetid, anerkender Michael Brockenhuus-Schack, formand for Landbrug og Fødevarer. 

"Det er tydeligt, at udkastet har været en udfordring, for det er et spørgsmål om at lede landet gennem en krise. Men det er også vigtigt at sikre velstanden fremadrettet ved at fokusere på de eksportorienterede erhverv allerede nu. Derfor er det fra vores side set vigtigt, at landbruget kommer med i regeringens vækstpakke, så vi kan hjælpe erhvervene til udvikling og netop sikre de investeringer, der kan rette op på den økonomiske situation," siger han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00