Etisk Råd diskuterer etiketter på fødevarer

FORBRUG: Etisk Råd har nedsat en arbejdsgruppe, der skal diskutere etiske aspekter af fødevareforbruget. Herunder genetisk modificeret dyrefoder, klonede dyr og klimabelastning.

Etisk Råd skal med den nye arbejdsgruppe se nærmere på forbrugeretik og de udfordringer, den etiske forbruger står over for. 

Der er lavet undersøgelser, der viser, at forbrugerne ikke er klar over, at mange konventionelle landbrug bruger genetisk produceret dyrefoder.

Mickey Gjerris
Lektor i bioetik på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på KU

Helt konkret skal arbejdsgruppen arbejde med tre forskellige cases.

Kernen i det her er, om man skal tage hensyn til fællesskabet, eller om man skal tage hensyn til individet. Hvad vægter højst?

Mickey Gjerris
Lektor i bioetik på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på KU

Løbende har Etisk Råd tre til fire arbejdsgrupper kørende. På fødevareområdet har man haft arbejdsgrupper i 2006, 2010 og 2012. Denne gang er det således fødevaremærkningen, der bliver sat spørgsmål ved.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00