Forsøgsordning med cannabis er ikke på regeringens prioriteringsliste i forhandlinger om satspuljepenge

CANNABIS: Regeringen vil ikke prioritere forsøgsordningen med medicinsk cannabis i forhandlinger om den såkaldte reserve, viser et internt notat. Det skyldes først og fremmest, at man afventer den endelige evaluering. Enhedslisten og Alternativet presser på for at genstarte ordningen, der står til at udløbe i 2021. 

Tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) stod bag forsøgsordningen med medicinsk cannabis. Her besøger hun en hampemark. 
Tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) stod bag forsøgsordningen med medicinsk cannabis. Her besøger hun en hampemark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det bliver ikke under de igangværende forhandlinger om den såkaldte reserve - satspuljens afløser - at der skal findes midler til en videreførsel af forsøgsordningen med medicinsk cannabis.

Det mener regeringen, der ikke har ordningen med blandt deres prioriteringer, som de er beskrevet i et internt notat, Altinget er i besiddelse af. 

Ordningen står til at udløbe i 2021.

Dokumentation

Forsøgsordningen og den nedlagte satspulje

Forsøgsordningen med medicinsk cannabis trådte i kraft 1. januar 2018 og løber frem til 2021. Forsøgsordningen er finansieret med midler fra den nu nedlagte satspulje.

Af et internt regeringsnotat omhandlende forhandlingerne om satspuljens afløser, reserven, fremgår det, at forsøgsordningen ikke er på listen over de ting, som regeringen lægger op til at prioritere. Se listen over regeringens prioriteringer her.

Det var den tidligere Venstre-regering, som i tilknytning til satspuljeaftalen 2017-2020 indgik en delaftale med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om at igangsætte forsøgsordningen, som giver læger mulighed for at udskrive recept på en type cannabisprodukter, som ikke tidligere har været lovlige i Danmark.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024