L 47 (Miljøministeriet)

Forslag til lov om ændring af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Reduktion af drivhusgasudledninger fra erhvervsmæssige dyrehold).

Forslaget bemyndiger miljøministeren til at fastsætte regler om indretning og drift af anlæg for at reducere udledning af drivhusgasser fra erhvervsmæssige dyrehold. Bemyndigelsen skal anvendes til at udmønte de dele af Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug af 4. oktober 2021, indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne, som vedrører reduktioner af drivhusgasser fra erhvervsmæssige dyrehold. Målet er at indfri de aftalte reduktioner fra landbruget. Der kan bl.a. indføres krav om hyppig udslusning i svinestalde samt regler om tiltag for at reducere udledninger fra kvæg og på sigt tiltag, som besluttes af forligskredsen i forlængelse af arbejdet med at udvikle nye klimavirkemidler.

Lovforslag som fremsat

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

0:000:00