Merrild: Landbrug & Fødevarers troværdighed er under pres

INTERVIEW: Hvis Landbrug & Fødevarer vil fastholde troværdigheden hos medlemmerne, skal profilen skæres til. Det mener Martin Merrild, der onsdag blev valgt til ny formand for erhvervsorganisationen. Han varsler samtidig et tættere samarbejde med Bæredygtigt Landbrug.
"Der er ingen tvivl om, at mange landmænd er frustrerede over Landbrug & Fødevarer," siger den nye formand, Martin Merrild.
"Der er ingen tvivl om, at mange landmænd er frustrerede over Landbrug & Fødevarer," siger den nye formand, Martin Merrild.Foto: Landbrug & Fødevarer
Per Bang Thomsen

Hvis vi som erhvervsorganisation skal bevare vores troværdighed, bliver vi nødt til at genvinde landmændenes respekt, og derfor skal vi være skarpere og mere præcise fremover.

Martin Merrild
Formand for Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarers troværdighed blandt medlemmerne er under hårdt pres, og det skal der rettes op på hurtigst muligt, hvis erhvervsorganisationen skal spille en rolle i fremtiden.

Det er meldingen fra Martin Merrild, efter han onsdag eftermiddag blev valgt til ny formand for Landbrug & Fødevarer på årets delegeretmøde i Herning.

Den tidligere Venstre-borgmester fra Struer vandt over den nu forhenværende viceformand Henrik Frandsen, og han mener, at Landbrug & Fødevarer bliver nødt til at skære profilen skarpere til, hvis landets tusindvis af landmænd fortsat skal bakke op om organisationen.

Dokumentation
Martin Merrild (57), gårdejer, minkavler og kyllingeproducent.

Medlem af Struer Byråd for Venstre og formand for bestyrelsen i Det Danske Fjerkræråd.

1977: Uddannet agrarøkonom

1982: Uddannet merkonom (finansiering)

1982: Selvstændig landmand

1987-2006: Formand for bestyrelsen for Holstebro Struer Landboforening

1993-2006: Formand for Ringkjøbing Amts Landboforeninger

1994: Formand for Dansk Erhvervsfjerkræ

Medlem af Landbrugsraadet og af bestyrelsen for Dansk Landbrug (tidligere De Danske Landboforeninger) og Det Danske Fjerkræråd,

Politisk karriere:

2002-06: 1. Viceamtsborgmester i Ringkøbing Amt for Venstre

2007-10: Borgmester i Struer for Venstre

2010- : Medlem af Struer byråd, 2. viceborgmester og formand for arbejdsmarkedsudvalget for Venstre.

Han har desuden blandt andet siddet i repræsentantskaberne for Den Kgl. Veterinære- og Landbohøjskole, Topdanmark, Midtbank, samt været medlem af styrelsesrådet i Nykredit.

I 2001 blev han Ridder af Dannebrog


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00