Politiet opgiver sigtelse mod fisker i sag om kvotekonger

SIGTET: Bagmandspolitiet dropper at rejse en straffesag mod en fisker, der i 2017 blev meldt til politiet for at bryde reglerne om kvotekoncentration. 

Flere fiskere blev i 2017 politianmeldt, efter at Rigsrevisionen havde kigget på kvotekoncentrationen i dansk fiskeri. 
Flere fiskere blev i 2017 politianmeldt, efter at Rigsrevisionen havde kigget på kvotekoncentrationen i dansk fiskeri. Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Der bliver alligevel ikke rejst en straffesag mod en af de fiskere, der i juli 2017 blev meldt til politiet i sagen om stadig stærkere kvotekonger.

I en afgørelse 1. juli har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, således afsluttet behandlingen af sagen mod vedkommende. 

Det fremgår af et svar fra ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (S), til Enhedslistens fiskeriordfører, Søren Egge Rasmussen.

"Sigtelser vedrørende overtrædelse af reglerne om kvotekoncentration er opgivet. Det betyder, at der ikke bliver nogen straffesag mod den pågældende fisker," skriver Mogens Jensen i svaret.

Fiskeren blev politianmeldt af Fiskeristyrelsen, efter at Rigsrevisionen i en beretning havde undersøgt kvotekoncentrationen i dansk fiskeri fra 2002 til 2017. I beretningen blev Miljø- og Fødevareministeriet kritiseret for at være skyld i en række åbenlyse fejl, som medvirkede til lovbrud i handlen med fiskekvoter. 

Den 21. december 2017 indgav Fiskeristyrelsen yderligere én politianmeldelse til politiet. Blandt anklagerne mod fiskerne lød dokumentfalsk, stråmandsvirksomhed og overtrædelser af fiskeriloven.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet efterforsker stadig den anden sag.

Fiskeristyrelsen har også indgivet politianmeldelser af fiskere på baggrund af Rigsrevisionens beretning om tilskud på fiskeriområdet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00