Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Magnus Heunicke

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljøministeren, Magnus Heunicke, hvilke typer af udvidelser, der kan indgå under definitionen ”mindre udvidelser”, og hvilke der ikke kan

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 88, Spørgsmål 4
Ifølge § 16 c stk. 2 kan miljøministeren ”fastsætte regler om, at kommunalbestyrelsen i særlige tilfælde kan undtage husdyrbrug fra samlet godkendelse eller tilladelse efter stk. 1.” I bemærkninger til lovforslaget står der i afsnit 2.1.3., at ”Det forudsættes, at dispensationsadgangen som fastsættes i medfør af bemyndigelsen i stk. 2, vil have et snævert anvendelsesområde, som udelukkende omfatter grænsetilfælde, som efter de konkrete omstændigheder rammes atypisk hårdt i forbindelse med en ansøgning om tilladelse til fremtidig udvidelse. Det kunne også være i tilfælde af mindre udvidelser som indeholder miljøforbedrende foranstaltninger.” Vil ministeren i forlængelse heraf besvare følgende spørgsmål?

– Vil ministeren redegøre for, hvilke typer af udvidelser, der kan indgå under definitionen ”mindre udvidelser”, og hvilke der ikke kan? Herunder om en udvidelse af antallet af stipladser kan falde ind under definitionen af ”mindre udvidelser”?

– Vil ministeren redegøre for, hvad der menes med ”grænsetilfælde”, og give eksempler på, hvad der kan falde ind under definitionen ”grænsetilfælde”, og hvad der ikke kan?

– Vil ministeren redegøre for, hvad der menes med, at en producent ”rammes atypisk hårdt”, og give eksempler på, hvad der kan falde ind under definitionen ”at rammes atypisk hårdt”, og hvad der ikke kan?

Svar fra mandag den 15. januar 2024
Den foreslåede § 16 stk. 2, bemyndiger miljøministeren til at fastsætte regler om, at kommunalbestyrelsen i særlige tilfælde kan undtage husdyrbrug, som er forureningsmæssigt og teknisk eller driftsmæssigt forbundet, fra kravet om samlet godkendelse eller tilladelse efter § 16 c, stk. 1.

Anvendelsesområdet for bemyndigelsesbestemmelsen i § 16 c, stk. 2, begrænser sig til særlige tilfælde. Det kan være grænsetilfælde, hvor et husdyrbrug i forbindelse med en ansøgning om tilladelse, som følge af den ændrede § 16 c, efter de konkrete omstændigheder rammes atypisk hårdt. Eller det kan være husdyrbrug, der ansøger om mindre udvidelser, som omfatter miljøforbedrende tiltag.

Jeg kan oplyse, at de nærmere regler for kommunalbestyrelsens håndtering af dispensationer fra kravet om samlet godkendelse eller tilladelse efter § 16 c, vil blive fastsat i bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug (husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen). Jeg kan •

www.mim.dk Magnus Heunicke / Mikkel Dam Schwartz
0:000:00