Alexander Ryle
 svarer 
Magnus Heunicke

Alexander Ryle (LA) spørger miljøministeren, Magnus Heunicke, hvor husdyrbrug bevidst har opdelt bedriften i flere CVR-numre alene for at opnå en uberettiget miljøfordel

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 88, Spørgsmål 7
Miljøministeriet vurderer, at den foreslåede lovændring af § 16 c indebærer begrænsede negative erhvervsmæssige konsekvenser. Kan ministeren i den forbindelse oplyse, hvor mange konkrete sager der er kendskab til, hvor husdyrbrug bevidst har opdelt bedriften i flere CVR-numre alene for at opnå en uberettiget miljøfordel?

Svar fra tirsdag den 16. januar 2024
Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 2, afgøres sager om godkendelse eller tilladelse af husdyrbrug af kommunerne, og der findes ikke centrale registre over samtlige sager med mulighed for at fremsøge sager ud fra forskellige emner. Miljøministeriet har imidlertid konkret kendskab til flere sager, hvor udmatrikulering er foretaget med henblik på at opnå en lempeligere miljøvurdering i forbindelse med en tilladelse eller godkendelse, og jeg har selv været på besøg hos borgere i Næstved Kommune, hvor en lokal landmand har benyttet sig af matrikelfinten.

Magnus Heunicke •

www.mim.dk
0:000:00