Alexander Ryle
 svarer 
Magnus Heunicke

Alexander Ryle (LA) spørger miljøministeren, Magnus Heunicke, hvorfor afstanden mellem husdyrbrug foreslås målt fra dele af anlægget, der ikke indgår i beregning af lugtemission og ikke fra stalden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 88, Spørgsmål 8
Kan ministeren redegøre for, hvorfor afstanden mellem husdyrbrug foreslås målt fra dele af anlægget, der ikke indgår i beregning af lugtemission (f.eks. ensilagepladsen) og ikke fra stalden, hvor geneafstanden almindeligvis regnes fra?

Svar fra tirsdag den 16. januar 2024
Den foreslåede ændring af § 16 c indebærer, at vurderingen af om to husdyrbrug er forureningsmæssigt forbundne fremadrettet vil bero på en beregning af afstanden mellem husdyrbrugenes fast placerede husdyranlæg, gødningsopbevaringsanlæg og ensilageopbevaringsanlæg.

Det bemærkes, at fritliggende beholdere til husdyrgødning ikke indgår i afstandsberegningen. De pågældende anlægstyper indgår ud fra en betragtning om, at netop disse anlæg kan medføre forurening af omgivelserne.

Magnus Heunicke •

www.mim.dk
0:000:00