Alexander Ryle
 svarer 
Magnus Heunicke

Alexander Ryle (LA) spørger miljøministeren, Magnus Heunicke, om bekræftelse af, at vurderingen af om der er forureningsmæssigt forbundethed, skal baseres på den ukorrigerede geneafstand, som det er anført i høringsudkastet til loven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 88, Spørgsmål 9
Kan ministeren bekræfte, at vurderingen af om der er forureningsmæssigt forbundethed, skal baseres på den ukorrigerede geneafstand, som det er anført i høringsudkastet til loven?

Svar fra tirsdag den 16. januar 2024
Ja, det kan jeg bekræfte.

Miljøministeriet har hertil oplyst, at det fremgår af lovforslagets almindelige bemærkninger (pkt.

2.1.3., s. 5), at geneafstanden skal beregnes efter modellen i § 31, nr. 3, i bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug (husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen). Efter bekendtgørelsens § 32 sker denne beregning efter reglerne i bekendtgørelsens § 22, jf. bekendtgørelsens bilag 3, pkt. B. Disse regneregler er integreret i ansøgningssystemet ”Husdyrgodkendelse.dk”. Lugtemissionen, som ligger til grund for beregning af geneafstanden, omregnes herved til en ukorrigeret geneafstand.

Magnus Heunicke •

www.mim.dk
0:000:00