svarer 
Magnus Heunicke

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelse af 2/1-24 fra Landsbyen Rislev om matrikelfinten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 88, Spørgsmål 21
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 2/1-24 fra Landsbyen Rislev om matrikelfinten, jf. L 88 - bilag 4
Svar fra tirsdag den 16. januar 2024
forureningsog driftsmæssigt forbundethed” ændres til alene at omfatte ”forureningsmæssigt forbundethed”.

Hvad angår ønsket om, at påklagede og hjemviste sager altid afgøres efter reglerne på det tidspunkt, hvor disse sager afgøres, kan jeg henvise til mit svar på spørgsmål 5. Det fremgår heraf bl.a., at det ikke ønskes at give de nye regler, der vil være bebyrdende for ansøgere om etablering, udvidelse eller ændring af husdyrbrug, tilbagevirkende kraft.

Hvad angår ønsket om alene at lægge vægt på den forureningsmæssige forbindelse kan jeg henvise til mit svar på spørgsmål 1, hvoraf bl.a. fremgår, at en sådan ordning vil indebære en markant skærpelse, som rækker væsentligt udover lovforslagets formål om at imødegå en utilsigtet anvendelse af de allerede gældende regler.

Magnus Heunicke •

www.mim.dk
0:000:00