Helene Liliendahl Brydensholt
 svarer 
Jacob Jensen

Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen, om, hvorfor der ikke føres kontrol i vinterhalvåret, når det er i den periode, minkene systematisk sultes

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 94, Spørgsmål 1
Vil ministeren i forlængelse af svar på § 20-spørgsmål S 434 oplyse, hvorfor der ikke føres kontrol i vinterhalvåret, når det er i den periode, minkene systematisk sultes?

Svar fra fredag den 23. februar 2024
Den 9. februar 2024 indgik et bredt flertal i Folketinget bestående af regeringspartierne, Venstre, Socialdemokratiet og Moderaterne, og Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet Danmarks første dyrevelfærdsaftale. I den er det bl.a. aftalt, at Fødevarestyrelsen skal føre bedre kontrol med, om reglerne for restriktiv fodring af avlstæver overholdes. Der vil derfor i 2024 blive gennemført en prioriteret kontrolindsats om fodring af avlstæver i minkbesætningerne. Den prioriterede kontrolindsats vil ske forud for parring, som finder sted i marts.

Jeg kan endvidere henvise til følgende udtalelse fra Fødevarestyrelsen om baggrunden for, at dyrevelfærdskontrollen normalt udføres i efteråret:

”Det er væsentligt, at syge eller skadede mink bliver behandlet eller om nødvendigt aflivet. Derfor har Fødevarestyrelsens dyrevelfærdskontrol fokus på at kontrollere mink på den tid af året, hvor der er størst risiko for, at der kan opstå skader som følge af aggressioner. Minks årscyklus indebærer, at de bliver parret i marts og får hvalpe i april/maj. Hvalpene fravænnes i juni/juli og dernæst følger vækstperioden, indtil pelsning i november-december. Det er i vækstsæsonen, hvor ungdyrene holdes sammen enten to og to eller i mindre grupper, at der er størst risiko for aggressioner og bidskader, hvorfor dyrevelfærdskontrollen traditionelt har ligget i efterårsmånederne.” Jacob Jensen •

www.fvm.dk
0:000:00