Torsten Gejl
 svarer 
Jacob Jensen

Hvad er lækageeffekten ved et forbud mod produktion af turbokyllinger i Danmark?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 56, Spørgsmål 1

Vil ministeren redegøre for, hvad lækageeffekten er ved et forbud mod produktion af turbokyllinger i Danmark? Dvs. at hvis man ikke producerer en turbokylling her i landet, hvor meget turbokylling ville der så blive produceret i andre lande?

Svar fra fredag den 23. februar 2024

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet bidrag fra Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende:

”Fødevarestyrelsen er ikke bekendt med estimater for, hvordan produktionen af hurtigt-voksende kyllinger i andre lande vil ændre sig, såfremt der indføres dansk forbud mod produktion af hurtigtvoksende kyllinger." Dertil bemærkes, at et forbud mod produktion af hurtigt-voksende kyllinger i Danmark ikke vil forhindre, at der forhandles kød fra hurtigt-voksende kyllinger på det danske marked. Idet kød fra hurtigt-voksende kyllinger som udgangspunkt er billigere at producere end kød fra langsommere voksende kyllinger, må det formodes, at et forbud mod produktion i Danmark vil føre til øget indførsel af kød fra hurtigt-voksende kyllinger fra andre lande.

0:000:00