Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Jacob Jensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen, hvor mange danske slagtekyllinger, der slagtes i andre lande, og hvor mange rugeæg, daggamle kyllinger og forældredyr (herunder til slagtning) der eksporteres årligt fra Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 56, Spørgsmål 5
Vil ministeren oplyse, hvor mange danske slagtekyllinger, der slagtes i andre lande, og hvor mange rugeæg, daggamle kyllinger og forældredyr (herunder til slagtning) der eksporteres årligt fra Danmark?

Svar fra mandag den 4. marts 2024
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet bidrag fra Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende:

”Det skal indledningsvist bemærkes, at Fødevarestyrelsens kontroldata ikke umiddelbart kan vise om udstedte dyresundhedscertifikater i Traces, som er Kommissionens system for certificering.

Nedenstående tabel angiver data for gyldige dyresundhedscertifikater udstedt i 2022 og 2023, hvor Certifikatmodel (titel) 1.570.559 INTRA-DOC Total 92.022 Fjerkræ bestemt til slagtning Rugeæg af fugle i fangenskab (HE-CAPTIVE-BIRDS2 bortset fra strudsefugle, eller under 20 rugeæg af fjerkræ bortset fra strudsefugle (POUDirekte 462.066 (daggamle 462.066 Det skal bemærkes, at dyr kun certificeres som bestemt til slagtning, hvis bestemmelsesstedet for den forestående flytning er et slagteri. Dyr, som ikke skal slagtes umiddelbart, vil derfor ikke blive anset for slagtefjerkræ i certificeringsøjemed.

Fødevarestyrelsen udsteder eksportcertifikater for alle eksporter til tredjelande. Hvis dyrene har transit gennem Europa registreres de i TRACES, og tallene er inkluderet i tabellen. Fødevarestyrelsen kan i den forbindelse oplyse, at der er udført et mindre antal dyr og æg via direkte eksport til tredjelande, dvs., dyrene er fløjet ud fra Danmark, men Fødevarestyrelsen har ikke en opgørelse for 2022 over det samlede antal fjerkræ/æg i den forbindelse.” Jacob Jensen / Paolo Drostby
0:000:00