Pia Kjærsgaard
 svarer 
Jacob Jensen

Pia Kjærsgaard (DF) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen, om teknisk bistand til ændringsforslag om udvidelse af listen i hundeloven, med racerne Mobs, Engelsk Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel og lignende racer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 47, Spørgsmål 7
Vil ministeren yde teknisk bistand til ændringsforslag med bemærkninger, 1. som sikrer, at forslagets intention opnås ved, at listen i hundeloven, som opregner, hvilke hunderacer det er forbudt at besidde og avle i Danmark, udvides bl.a. med racerne Mobs, Engelsk Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel og lignende racer, som via avl er blevet fladsnudede eller har fået unaturligt små kranier med manglende plads til hjernen, og som fagkundskaben vurderer har stor risiko for at lide af søvnapnø, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme og lign., og som dermed lider under manglende dyrevelfærd, og 2. som indeholder overgangsordninger, der sikrer, at hunde, som er født, og som befinder sig i Danmark, inden lovens ikrafttræden, ikke er omfattet af forbuddet mod besiddelse.

Svar fra fredag den 3. maj 2024
Til besvarelse af spørgsmålet vedlægges et udkast til ændringsforslag med det anmodede indhold.

Jeg kan ikke støtte vedlagte udkast til ændringsforslag. Det er med dyrevelfærdsaftalen af 9. februar 2024 og initiativet mod ekstrem avl af kæledyr besluttet, at der skal identificeres og fastsættes kriterier og parametre for avlsmål for kæledyr, herunder hunde, med henblik på at undgå uhensigtsmæssig avl.

Dette arbejde er et vigtig første skridt imod en sundere avl af hunde.

Jacob Jensen •

www.fvm.dk
0:000:00