Rasmus Helveg Petersen
 svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Rasmus Helveg Petersen (R) spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om at dele lovforslaget i to, således at der kommer en klar skelnen mellem hensynet til det dyreetiske og det dyrevelfærdsmæssige

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 1
Vil ministeren dele lovforslaget i to, således at der kommer en klar skelnen mellem hensynet til det dyreetiske og det dyrevelfærdsmæssige, og såfremt det ikke er tilfældet, hvad er så baggrunden herfor?

Svar fra tirsdag den 9. april 2019
Jeg finder det ikke hensigtsmæssigt at opdele lovforslaget således, at der sondres mellem, hvornår der er tale om henholdsvis dyreetiske hensyn og dy revelfærdsmæssige hensyn. Dette sky ldes, at der kan v ære tale om hensyn, som både rummer dyrevelfærdsmæssige og dy reetiske aspekter.

Det er ikke ny t, at lov givningen på dyrevelfærdsområdet omfatter dyreetiske hensyn, men det ny e er, at det foreslås næv nt eksplicit i loven. I dag forholder det sig således, at der både er regler i den gældende dy reværnslov, som i større eller mindre grad relaterer sig til dy reetiske forhold, samt i særlov givningen. F.eks. er reglerne om forbud mod dy resex i dag reguleret i den gældende dy reværnslov, hv or der også er fastsat regler om nedsættelse af Det Dy reetiske Råd. Derimod er forbud mod markedsføring m.v. samt indførsel og udførsel af skind og skind produkter fra hunde og katte reguleret i en særskilt lov .

Formålet med lovforslaget er at gennemføre en forenkling af lov givningsstrukturen på dy revelfærdsområdet. Lovforslaget er en rammelov for langt størstedelen af dy revelfærdslovgivningen med det formål både at kunne v aretage dyrevelfærdsmæssige og dy reetiske hensyn.








0:000:00