Ib Poulsen
 svarer 
Eva Kjer Hansen

Ib Poulsen (DF) spørger ministeren for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen, hvorvidt det er i overensstemmelse med øvrig dansk lovgivning, at en dansk brancheorganisation, Danmarks Fiskeriforenings Producentorganisation, administrerer opkrævning af afgifter og derigennem får oplysninger om landingsværdien af fisk

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 220, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvorvidt det er i overensstemmelse med øvrig dansk lovgivning, at en dansk brancheorganisation, Danmarks Fiskeriforenings Producentorganisation, administrerer opkrævning af afgifter og derigennem får oplysninger om landingsværdien af fisk, som er landet af fiskere, der er medlemmer af andre organisationer?

Svar fra tirsdag den 9. april 2019
Det fremgår af § 16 bekendtgørelse nr. 1583 af 17. december 2018 om administration og revision af produktionsafgiftsfonde m.v. inden for fiskeriområdet, at ”Fondene er særlige forvaltningsmyndigheder og omfattet af reglerne i forvaltningsloven, offentlighedsloven, miljøoplysningsloven og databeskyttelsesloven.” Tilsvarende gælder databeskyttelsesforordningens regler for fondenes virksomhed.

Danmarks Fiskeriforening PO sekretariatsbetjener Fiskeafgiftsfonden ved at stille arbejdskraft og kontorfaciliteter til rådighed for fonden. Derfor gælder de forvaltningsretlige regler også, når Danmarks Fiskeriforening PO løser denne opgave.

Det betyder blandt andet, at de medarbejdere i Danmarks Fiskeriforening PO, der varetager sekretariatsbetjeningen af Fiskeafgiftsfonden, er underlagt regler om tavshedspligt med hensyn til oplysninger om driftsog forretningsforhold, for så vidt det er af væsentlig økonomisk betydning for den person eller virksomhed, oplysningerne angår, at oplysningerne ikke videregives, jf. § 27, stk. 1 i forvaltningsloven.

2 En overtrædelse af tavshedspligten kan straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder, jf. § 152a i straffeloven.
0:000:00