svarer 
Lea Wermelin

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om kommentar til henvendelse af 26/11-20 fra Den Danske Naturfond om opfølgning på 1 behandling af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 18
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 26/11-20 fra Den Danske Naturfond om opfølgning på 1 behandling af lovforslaget, jf. L 94 - bilag 4?

Svar fra torsdag den 3. december 2020
Jeg mener henvendelsen fra Den Danske Naturfond er positiv, fordi den udtrykker en vilje til at sikre et godt samarbejde mellem de to fonde.

Jeg vil gerne understrege, at der juridisk set vil være tale om to forskellige fonde, bl.a. fordi de vil have forskellige formål, og fordi Den Danske Naturfond er en erhvervsdrivende fond, mens Den Danske Klimaskovfond vil være en uafhængig forvaltningsenhed inden for den statslige forvaltning, som det fremgår af lovforslagets § 1.

Det fremgår dog også af lovforslaget, at Klimaskovfonden løbende bør søge at koordinere sine arealaktiviteter med andre aktører vedrørende skovrejsning og udtagning af lavbundsjorder som f.eks. andre statslige myndigheder, kommuner og andre fonde, herunder Den Danske Naturfond. Det passer fint sammen med indholdet i henvendelsen fra Den Danske Naturfond.

Hvordan de to fonde i praksis bedst kan samarbejde vil være op til beslutning i bestyrelserne i de to fonde inden for deres respektive retlige rammer.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00