Jacob Jensen
 svarer 
Lea Wermelin

Jacob Jensen (V) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvorfor der er behov for en Klimaskovfond, når muligheden for skovrejsning allerede eksisterer hos Den Danske Naturfond

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 19
Vil ministeren forklare, hvorfor der er behov for en Klimaskovfond, når muligheden for skovrejsning allerede eksisterer hos Den Danske Naturfond, jf. artiklen ”Millioner doneret: Nu får dyr og planter i lollandsk skov ro” fra TV2 Øst den 28. november 2020 (www.tv2east.dk/lolland/foerste-gang-fond-koeber-del-af-lollandsk-skov-efter-milliondonation-fra-danskere)?

Svar fra torsdag den 3. december 2020
Indsatsen i Frejlev Skov viser meget godt, hvorfor der er brug for to fonde. Frejlev Skov er en eksisterende gammel naturskov, hvor Den Danske Naturfond medvirker til at fremme naturværdierne, dvs. biodiversiteten, i skoven. Der er altså ikke tale om en ny skov i form af skovrejsning.

Den Danske Klimafond skal derimod etablere nye skove på landbrugsjord for at opbygge et betydeligt kulstoflager under hensyn til, at natur også kan få plads. På denne måde skal Klimaskovfonden bidrage til den danske klimamålsætning om en reduktion på 70 % i 2030. Det er en væsentlig anden type indsats.

Jeg skal i øvrigt henvise til min besvarelse af spørgsmål 2 i L94 forslag til lov om Den Danske Klimaskovfond.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00