René Christensen
 svarer 
Lea Wermelin

René Christensen (DF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om understøttelse af, at der bliver en ensartet vurdering af klimaeffekten af udtagning af lavbundsarealer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 21
Hvordan vil ministeren understøtte, at der bliver en ensartet vurdering af klimaeffekten af udtagning af lavbundsarealer på tværs af den foreslåede klimaskovfond og øvrige tilskudsordninger til udtagning af lavbundsarealer?

Svar fra onsdag den 16. december 2020
Den Danske Klimaskovfond skal beregne, opgøre og monitere klimaeffekten af de støttede projekter.

Det fremgår af lovforslaget, at fonden løbende bør føre et regnskab med klimaeffekten af dens projekter, og at fonden, i den forbindelse, bør udvikle og anvende en metodologi for beregning, opgørelse og monitering af CO2e-effekter, som er i overensstemmelse med IPCC’s retningslinjer, for så vidt dette er muligt.

Moniteringen af klimaeffekten skal verificeres ved en uafhængig tredjepart, som er bemyndiget hertil af fonden. Verifikationen skal sikre, at projekter forløber i overensstemmelse med fondens egne standarder (metodologi for klimabogføring), herunder at projekterne giver anledning til et CO2- optag eller -reduktion svarende til den mængde, fonden skal kunne sælge til bl.a. investorer, borgere, virksomheder m.fl.

Det foreslås i øvrigt i lovforslaget, at ministeren skal godkende de dele af fondens forretningsorden, som angår fastsættelse af kriterier for og krav til projekter, rammer for moniteringen, klimabogføringen og verifikation.

Klimaeffekter af udtagning vil afhænge af de konkrete projekter og den konkrete lokalitet.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00