Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Jacob Jensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen, hvordan det kan sikres at plantefonden, ligesom i andre landbrugsfonde, kan tildeles 100 pct. støtte til ansøgere

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 12, Spørgsmål 2
Hvordan kan det sikres at plantefonden, ligesom i andre landbrugsfonde, kan tildeles 100 pct. støtte til ansøgere?

Svar fra fredag den 3. februar 2023
Landbrugets fonde, der omfatter tre promilleafgiftsfonde og en række produktionsafgiftsfonde, yder støtte til projekter inden for landbruget. Det vil sige, at projekternes genstandsfelt skal være landbrugsvarer, som de er defineret i bilag 1 til Traktaten om Den Europæiske Unions Funktionsmåde.

Fondene kan ikke yde støtte til projekter, der ikke fokuserer på landbrugsvarer, medmindre støtten ydes som de minimis støtte.

Landbrugets fonde kan yde støtte på 100 pct. til videnoverførsel og informationsaktioner, rådgivning, forskning og udvikling, fremstødsforanstaltninger for landbrugsprodukter, kvalitetsordninger og sygdomsforebyggelse og -bekæmpelse i forbindelse med dyresygdomme og skadegørere.

Jacob Jensen / Anders Christiansen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri • Holbergsgade 6 • 1o57 København K Tlf. 38 10 60 00 • CVR 41956011 • EAN 5798000880016 • [email protected] • www.fvm.dk
0:000:00