Carl Valentin
 svarer 
Magnus Heunicke

Carl Valentin (SF) spørger miljøministeren, Magnus Heunicke, om sikring af, at der ikke vil blive søgt ændret på dyrene og deres naturlige adfærd som f.eks. måden drøvtyggere fungerer på

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 47, Spørgsmål 3
Vil ministeren sikre, at der med tiltag i kraft af denne lov (L 47, folketingsåret 2022-23, 2. samling) ikke vil blive søgt ændret på dyrene og deres naturlige adfærd som f.eks. måden drøvtyggere fungerer på?

Svar fra mandag den 13. marts 2023
Med den foreslåede bemyndigelse sikres grundlaget for at udmønte de dele af landbrugsaftalen, som vedrører reduktionen af udledningen af drivhusgasser fra husdyrs fordøjelse og håndteringen af gødning. Det drejer sig bl.a. om en reduktion af drivhusgasudledningen fra kvæg, som vil blive fastsat i form af et generelt reduktionskrav eller et krav om tilsætning af øget mængde fedt i kvægenes foder.

Det fremgår både af landbrugsaftalen og bemærkningerne til lovforslaget, at reduktionen i udledningen af drivhusgasser fra husdyrenes fordøjelse og gødningshåndtering skal ske, uden at dyrenes velfærd forringes. Hensynet til dyrenes velfærd, herunder fx deres naturlige adfærd og generelle trivsel, vil derfor indgå i Miljøministeriets arbejde med at fastsætte de aftalte tiltag i bekendtgørelsesregler.

Dette sikres blandt andet ved, at der forud for bekendtgørelsens ikrafttræden skal ske forhandling med fødevareministeren (som har ressortansvar for dyrevelfærd). Derudover kan jeg oplyse, at reglerne i bekendtgørelsen også vil blive forelagt forligskredsen bag landbrugsaftalen forud for ikrafttrædelse.

Magnus Heunicke / Nina Porst Miljøministeriet • Frederiksholms Kanal 26 • 1220 København K Tlf. 38 14 21 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
0:000:00