K afviser flere penge til Lomborg

FINANSLOV: De Konservative mener ikke, at der er behov for flere penge til Lomborgs center, efter at have set, hvordan pengene bliver brugt. DF kræver fortsat flere midler.
Lomborg giver ikke nok miljø for pengene, mener Konservative.
Lomborg giver ikke nok miljø for pengene, mener Konservative.Foto: Copenhagen Consensus
Anders Jerking

Jeg tror godt, at vi kunne finde områder, hvor vi kunne få mere miljø for pengene end ved at holde konferencer i Azerbaijan og andre steder langt fra Danmark.

Per Ørum Jørgensen (K)
Klima- og miljøordfører
Fakta

FAKTA:
Regeringen har afsat 2,5 millioner kroner om året til Copenhagen Consensus Center i 2010-12. Det er en del af en tidligere aftale. Dansk Folkeparti har op til finanslovsforhandlingerne foreslået at fordoble beløbet.

Copenhagen Consensus Center oplyser til Altinget, at centeret har afholdt flg. konferencer:
Costa Rica (2007)
Møde for FN-ambassadører (2006)
Copenhagen Consensus i 2004 og 2008.

Der er planer om en konference i Zambia og Mali, mens en planlagt konference i Azerbaijan sandsynligvis ikke bliver til noget.

Striden om, hvorvidt Bjørn Lomborgs center skal have flere penge eller ej, spidser til. Dansk Folkeparti har krævet flere penge til centeret, men det er der overhovedet intet behov for, mener den konservative klima- og miljøordfører, Per Ørum Jørgensen.

Han har netop modtaget en redegørelse for, hvad Lomborgs institut, Copenhagen Consensus Center (CCC), egentlig bruger dets penge på. Redegørelsen viser, at CCC blandt andet har afholdt konference i Latinamerika og i år planlægger at afholde en konference i Zambia.

"Jeg tror godt, at vi kunne finde områder, hvor vi kunne få mere miljø for pengene end ved at holde konferencer i Azerbaijan og andre steder langt fra Danmark," siger Per Ørum Jørgensen med henvisning til en planlagt konference i Azerbaijan, der ifølge Altingets oplysninger næppe bliver til noget.

Misforstået argument
Dansk Folkeparti har krævet, at der i finanslovsforhandlingerne findes 7,5 millioner kroner ekstra til Lomborg-centeret over de næste tre år, således at instituttet får fordoblet sin bevilling. DF's finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, begrunder kravet med, at Lomborg skal være modvægt i "klimahysteriet". Men det argument er helt misforstået, mener Per Ørum Jørgensen.

0:000:00