S vil give universiteterne bonus for ligestilling

RESULTATKONTRAKTER: Socialdemokraterne vil gøre universiteternes økonomi afhængig af, om de får flere kvindelige ledere og forskere. Men videnskabsministeren afviser blankt ideen, og Venstre kalder det for lighedstyranni.
Venstre revser Socialdemokraterne anført af Kirsten Brosbøl for forslaget om at belønne universiteterne økonomisk for at ansætte flere kvindelige forskere.
Venstre revser Socialdemokraterne anført af Kirsten Brosbøl for forslaget om at belønne universiteterne økonomisk for at ansætte flere kvindelige forskere.
Jørgen Skadhede

Hele dette lighedstyranni tager overhånd.

Malou Aamund (V)
Videnskabsordfører
Fakta
Andel kvinder på universiteterne: Lektorer 25 pct. Professorer 12 pct.

Kilde: Forsknings og Innovationsstyrelsen
Socialdemokraterne vil bruge den økonomiske gulerod til at få universiteterne til at ansætte flere kvindelige forskere.

Det fremgår af Socialdemokraternes universitetsudspil, hvor ligestilling i ledelse og forskning bliver nævnt som et af de mål, som man bør koble økonomi på i de nye udviklingskontrakter.

Det store oppositionsparti har ikke lagt sig fast på en model, og hvorvidt der skal være tale om bonus eller straf. Men der skal være tale om individuelle ligestillingsmål for hvert enkelt universitet.

"Det behøver ikke være ens for alle. Det afgørende er, at vi fra politisk side har en klar forventning om, at universiteterne også arbejder med at få øget andelen af kvinder i ledelsen og blandt forskningspersonalet. Det er vigtigt at rekruttere bredt fra hele talentmassen. Mange kvindelige studerende klarer sig godt, men falder altså fra på den ene eller anden måde, og det er rigtig ærgerligt," siger forskningsordfører Kirsten Brosbøl (S).

0:000:00