Aalborg universitet vil genindføre gruppeeksamen

Fem år efter gruppeeksamen blev afskaffet vil Aalborg Universitet genindføre den. Universitetet vil i et nyt initiativ indføre en tværfaglig gruppeeksamen.

Det er fem år siden at gruppeeksamen blev afskaffet, men røgsignaler fra politikerne peger i retning af en mulig genindførelse. Aalborg Universitet er dog kommet dem i forkøbet, og har taget et konkret, og erhvervsrettet initiativ.

De vil indføre tværfaglige gruppeeksamener, hvor de studerende på tværs af fagene kan arbejde sammen.

"Vi har på Aalborg Universitet altid været blandt de førende, når det drejer sig om at skabe mulighed for teamwork på tværs af faggrænserne. Det er i høj grad en sådan tværfaglig viden, Danmark skal leve af. Tværfagligheden omfatter for det første forskernes arbejde, og med de nye muligheder for tværfaglig gruppeeksamen vil vi også kunne skabe bedre praktisk mulighed for tværfaglighed allerede under studiet på Aalborg Universitet" siger Dekan på det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet, Hanne Kathrine Krogstrup i en pressemeddelse.

Professor, dr.jur. Erik Werlauff mener, at et oplagt sted at begynde, ville være et tværfagligt samarbejde mellem revisorkandidatstuderende og jura- og erhvervsjurastuderende.

"I det praktiske liv er der mange opgaver hos en virksomhed, der kræver et tæt samarbejde mellem revisor og advokat, og vi vil lære de studerende, der har lyst til det, et sådant samarbejde allerede mens de skriver speciale", siger professor, dr. jur. Erik Werlauff fra Revisorkandidatuddannelsen ved Aalborg Universitet.

Dekan på det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet, Hanne Kathrine Krogstrup understreger, at de studerende stadig vil blive bedømt individuelt.

 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00