AAU styrker sundhedsvidenskaben

KORT NYT: Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet har fået tilknyttet ledende overlæge Torben Jørgensen. Det sker for at styrke forskningen i sundhedsfremme og forebyggelse.
Fakta
Torben Jørgensen blev læge i 1974 og uddannede sig herefter til speciallæge i kirurgi og i kirurgisk gastroenenterologi.

Fra 1992-1997 var han overlæge i kirurgi.

Siden 1997 har han været ledende overlæge ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed og fra 2007 desuden klinisk professor i forebyggelse og sundhedsfremme ved Københavns Universitet.

Kilde: Aalborg Universitet

Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet styrker deres profil i forskningen i sundhedsfremme og forebyggelse. Det gør de med den nytilkomne dr.med., ledende overlæge Torben Jørgensen. Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelse.

Torben Jørgensen er ledende overlæge ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, og formand for den Nationale Forskerskole for Folkesundhed.

Derudover er han medlem af det Nationale Forebyggelsesråd, og nu også tilknyttet Aalborg Universitet i en rådgivende rolle som adjungeret professor.

Ikke kun eget ansvar
Modsat størsteparten af sine forskerkolleger mener Torben Jørgensen ikke, at den enkelte borger står alene med ansvaret for sin egen sundhed. Samfundsstrukturen har også en del af skylden.

Torben Jørgensen mener derfor ikke, at den enkelte borger har ønsket at leve et usundt liv, at forkorte egen levetid og livskvalitet væsentligt, men at det sker, fordi borgeren er en del af samfundets struktur, institutioner, levevilkår og rammer for borgerens sociale og sunde liv.

Derfor er det nødvendigt at gennemanalysere alle samfundsmæssige sektorer, der kan være med at til at forbedre befolkningens sundhed.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00