Bekymring for sparekrav breder sig

GRØNTHØSTER: Kritikere frygter, at regeringens sparekrav vil ramme uddannelserne uden for de store byer hårdt. Kommuner og regioner advarer om konsekvenserne. DF vil afbøde virkningen.

Både Danske Regioner og KL er bekymrede for, at regeringens krav til besparelser på de videregående uddannelser vil føre til lukning af uddannelsessteder.<br>
Både Danske Regioner og KL er bekymrede for, at regeringens krav til besparelser på de videregående uddannelser vil føre til lukning af uddannelsessteder.
Foto: Per Bang Thomsen
Mads Bang

Det vil blive mindre attraktivt at bo i områder, hvor der findes få uddannelsesmuligheder.

Jens Stenbæk (V)
Næstformand, Danske Regioner, regionsrådsformand, Region Sjælland

Spar to procent, og det vil betyde lukning af uddannelsessteder. Sådan lyder meldingen fra professionshøjskolerne til uddannelsespolitikerne på Christiansborg. Nu advarer kommuner og regioner mod konsekvenserne, hvis det bliver virkelighed.

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) er havnet i et krydspres mellem to af sine egne krav til de videregående uddannelser.

Ministeren har bebudet, at regeringen vil arbejde for at sikre uddannelsesmuligheder i alle dele af landet, men samtidig har regeringen bebudet et sparekrav på tværs af sektoren på to procent om året.

0:000:00