KU brugte 56 mio. kr. på konsulenter på under et år

ØKONOMI: De første ni måneder af 2010 brugte Københavns Universitet (KU) 56 millioner kr. på eksterne konsulenter. Det fører til løftede øjenbryn i bestyrelsen, og KU vil nu lave en strategi for køb af konsulentydelser.
Jørgen Skadhede

Jeg satte to tykke streger under 56 millioner kroner, da jeg læste mødepapirerne. Det er rigtig mange penge, der formentligt kunne bruges bedre til universitetets kerneopgaver ude på institutterne.

Ingrid Kryhlmand
TAP-repræsentant i KU's bestyrelse
Mens landet fattes penge og universiteterne skal spare på administrationen, så har Københavns Universitet (KU) brugt 56 millioner kr. på eksterne konsulenter i de første ni måneder af 2010, viser tal fra Rigsrevisionen ifølge Universitetsavisen.

Rigsrevisionen, der har sat fokus på konsulenthonorarer i forbindelse med årets kontrol af universiteternes økonomi, præsenterede tallene på det seneste bestyrelsesmøde på KU, og det skabte en del debat, skriver Universitetsavisen.

Ingrid Kryhlmand, HK-fællestillidsrepræsentant for det administrative personale og bestyrelsesmedlem, mente, at beløbet virker urimelig højt.

"Jeg satte to tykke streger under 56 millioner kroner, da jeg læste mødepapirerne. Det er rigtig mange penge, der formentligt kunne bruges bedre til universitetets kerneopgaver ude på institutterne," siger Ingrid Kryhlmand, der er HK-fællestillidsrepræsentant for det administrative personale og bestyrelsesmedlem til Universitetsavisen.

0:000:00